Ovocie
O dôležitosti a pozitívnych účinkoch ovocia učíme naše deti už od malička. Je rovnako dôležité, aby bolo súčasťou vyváženej stravy tak ako zelenina. Surové, ale i spracované ovocie je nositeľom ochranných látok, medzi ktoré patria vitamíny a minerálne látky.Ich obsah je v rôznych druhoch ovocia odlišný. Významný je obsah vitamínu C. Minerálne látky ovocia sa podieľajú na udržiavaní acidobázickej rovnováhy v organizme. Cenný z hľadiska výživy človeka je obsah vlákniny. Vláknina vďaka svojmu veľkému povrchu napomáha odstraňovať škodliviny z tela.
V našej ponuke nájdete celoročne kvalitné ovocie nielen slovenského pôvodu ale aj exotické druhy hlavne počas sviatkov. Pre gazdinky máme každý rok pripravené s našimi overenými dodávateľmi kvalitné druhy ovocia a zeleniny na zaváranie.
Máme pre Vás v ponuke: jadrové ovocie ( jablká, hrušky ...), kôskové ovocie (čerešňa, višňa, slivka...), bobuľové ovocie ( jahody, maliny, čučoriedky ...), škrupinové (vlašské orechy ...), citrusové plody (pomaranče, citróny ...), exotické ovocie (karambolal, hurmikaki ...).