Kvasená kapusta
Naša kvasená kapusta je vyrobená na Slovensku. Používame tradičnú rodinnú receptúru. Výber vhodných odrôd, dodržanie pestovateľskej technológie a technológie spracovania umožní, aby kvasená kapusta mala životnoť 60 dní, a to bez konzervačných látok. Tradičná rodinná receptúra dáva našim výrobkom jedinečnú chuť. Výrobok nie je tepelne upravený a neobsahuje konzervanty a tak sú zachované všetky vitamíny a minerálne látky. Jediným povoleným konzervantom je kuchynská soľ. Kvasená kapusta je vhodná aj pre diabetikov. Môžete si u nás zakúpiť rôzne balenia kvasenej kapusty a to 1 kg, 3 kg, 5 kg a 10 kg. Naši dlhoroční zákazníci si každú jeseň prinesú svoje vlastné hlinené súdky, ktoré im naplníme našou už vykvasenou kapustou a majú ju k dispozícií dlhodobo v akomkoľvek množstve.
Pre zákazníkov, ktorí si zakladajú na svojich rodinných receptúrach na výrobu kvasenej kapusty poskytujeme možnosť zakúpiť si u nás akékoľvek množstvo rezanej kapusty vhodnej na kvasenie. Rovnako je možné si zakúpiť aj ostatné ingrediencie z receptu ako je cibuľa, jabĺčka, červená repa.
Aby sme mohli zdokladovať kvalitu nášho výrobku, prešla naša tradičná kvasená kapusta súborom testov v laboratóriu v Dolnom Kubíne, kde bolo potvrdené, že obsahuje vysoké množstvo vitamínu C a všetky testované hodnoty dosahovali najvyššie kvalitatívne výsledky.
Pozitívne účinky kvasenej kapusty
- podporuje mentálnu sviežosť a príjemnú náladu
- zvyšuje odolnosť proti stresu
- aktivizuje mozgový a nervový metabolizmus
- stimuluje metabolizmus železa
- pomáha pri tvorbe červených krviniek
- stimuluje rast buniek a má omladzujúce účinky
- pomáha tvoriť kostnú hmotu
- reguluje metabolizmus tukov a znižuje hladinu cholesterolu
- posilňuje svalstvo (najmä srdcový sval)
- pomáha lepšie zúžitkovať bielkoviny a má vitalizujúce účinky
- posilňuje imunitný systém a zvyšuje výkonnosť svalstva
- prispieva k obnove opotrebovaného väzivového tkaniva